Eigen thuisgym creëren

Door het coronavirus is sporten in de sportschool iets anders dan normaal. We moeten een plekje reserveren en ons houden aan een tijdslot. Voor sportschoolfanaten is dit uurtje sporten natuurlijk niet optimaal. Daarom kan het fijn zijn om thuis je eigen sportschool te maken. Zo doe je dat!

Passend plekje

Om thuis je eigen gym op te zetten, heb je als eerste een fijn plekje nodig. Het beste is een aparte ruimte die je niet vaak gebruikt, zoals een rommelhok of een werkkamer. Deze kan je gemakkelijk (tijdelijk) omtoveren tot een sportschool. Heb je geen aparte ruimte? Tover dan af en toe je slaapkamer of woonkamer om tot een plekje waar jij rustig en fijn kan sporten. Schuif wat spullen aan de kant en berg afleidende spullen op. Zorg ervoor dat dit plekje genoeg ramen heeft, zodat je wel frisse lucht binnenkrijgt tijdens en na het sporten. Plaats hier ook raamdecoratie die zorgt dat je niet afgeleid raakt. Denk bijvoorbeeld aan een duorolgordijn of een plisségordijn waarbij je je eigen mate van privacy en lichtinval bepaalt. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen je van buitenaf kan zien zweten.

Juiste spullen

Als je in de sportschool vooral gebruik maakt van apparaten, dan is thuissporten even wat anders. Sla de spullen in die je normaal in de sportschool gebruikt wanneer je in de vrije zone traint. Koop een goed matje, gewichten en andere hulpmiddelen. Als je deze thuissportschool écht serieus wilt nemen en je hebt de ruimte, schaf dan zeker een sportapparaat aan. Dit is een grote investering, maar zeker aan te raden. Deze apparaten kan je ook vaak tweedehands aanschaffen en zijn dan al meteen een stuk goedkoper! Niet zoveel budget? Scoor dan de basis hulpmiddelen die jou helpen bij je workout!

Motivatiebooster

Wanneer je de sportschool inloopt, zit je meteen in die sportsfeer. Thuis is dit wel wat anders. Je bed staat maar een paar meter bij je vandaan en er is genoeg afleiding. Richt daarom jouw thuissportschool zo in, dat je gemotiveerd wordt! Hang motiverende posters of quotes op en maak er wat moois van. Zet een boxje neer met jouw favoriete workout playlist en knal net zo hard als dat jij altijd deed in de sportschool!

Ready, set, go!

Als je dan alle middelen in huis hebt gehaald en je eigen plekje hebt gecreëerd, wordt het tijd om te knallen! Als je normaal een sportmaatje hebt, kan je er ook voor kiezen om home workout video’s te volgen. Deze helpen je om te motiveren en zo voelt het toch nog een beetje alsof je een sportmaatje naast je zijde hebt! Denk er daarnaast aan om goed water te blijven drinken, stay hydrated!