Wintersporten met het hele gezin?

wintersport met het gezin

Hoe leuk is het als jij met jouw hele gezin op wintersport kunt gaan? Jouw kleinste kinderen kunnen naar de skiklas en als je al tieners hebt zullen zij hun eigen gang gaan. Hierdoor kunnen jij en je partner in ieder geval genieten op de skipistes, de restaurants en de vele spa’s. Hoe zorg jij ervoor dat je van een onbezorgde wintersportvakantie samen met het hele gezin kunt genieten? In deze blog lees je meer over handige tips die jouw wintersportvakantie met de kids tot een waar succes maken.

Bereid het hele gezin goed voor voordat jullie op pad gaan

Het is belangrijk om met zijn allen voorbereid naar de bergen te vertrekken. Zorg er daarom voor dat iedereen zijn/haar eigen uitrusting heeft. Wanneer jullie alle benodigdheden hebben aangeschaft is het tijd om de vaardigheden te oefenen. Het is een erg slim idee om in Nederland alvast een aantal ski- of snowboardlessen te volgen. Dit zorgt ervoor dat jullie voorbereid op reis gaan. Wanneer iedereen al een soort van weet wat hij/zij op de ski’s of het snowboard doet, creëer je een veiligere situatie voor tijdens de wintersport. Er zijn in Nederland meerdere indoor mogelijkheden om alvast lessen te nemen.

Kies bovendien voor een kindvriendelijk wintersportoord

Zowel voor kleine als wat oudere of puberende kinderen is het belangrijk dat je als ouders zijnde een interessant skigebied voor jullie vakantie uitkiest. Zowel in Frankrijk, Zwitserland, Italië en Oostenrijk kan je kind/jongeren vriendelijke skigebieden kunt vinden. Wanneer je met het hele gezin wil genieten van een welverdiende maar sportieve vakantie, is het belangrijk dat het skigebied voor ieder wat wils te bieden heeft. Vaak geven de skigebieden die zich op hele gezinnen richten ook nog mooie kortingen op verblijf of skipassen en lessen. Dit maakt het zelfs voor grote gezinnen mogelijk om met z’n allen op wintersport te gaan.