Heeft de tuin een upgrade nodig? Hier 4 tips die jou daarbij helpen

Een tuin heeft het nodige onderhoud nodig. Want zo lang jouw tuin er weelderig uitziet en het onkruid jou aanstaart, kun je er zeker niet optimaal van genieten. Misschien is dat wel het teken dat jouw tuin een upgrade nodig heeft. Maar, hoe pak je dit aan? Gelukkig kunnen wij jou op weg helpen. Hieronder hebben wij een aantal tuinier-tips voor je op een rij gezet. 

1. Kleed de overkapping gezellig aan

Een overkapping is dé plek waar er tijdens mooi weer veel tijd wordt doorgebracht. Een barbecue met het gezin, een gezellige avond met vrienden of in je eentje helemaal tot rust komen: een overkapping kan het voor je verwezenlijken. Bovendien is dit een fijne plek om te verkoelen tijdens de warme zomers. En om jouw tuin een upgrade te geven kun je de overkapping nog gezelliger maken. Koop bijvoorbeeld accessoires die je neer kunt zetten onder de overkapping, of zorg voor sfeervolle verlichting. Heb jij nog geen overkapping, maar wil je er wel een én woon je in de buurt van Genemuiden? Dan kun je een overkapping laten plaatsen door een ervaren hovenier.

2. Investeer in een goede schutting

Jouw tuin kan een heel andere uitstraling krijgen wanneer je investeert in een goede schutting. Een schutting die zowat neerstort of een schutting die bijna is weggerot is natuurlijk een no go wanneer jij jouw tuin een upgrade geeft. Zo kun je een houten schutting laten plaatsen om het natuurlijke effect te behouden, maar je hebt ook schuttingen met betonpalen of een schutting met steenkorven. 

3. Kleurrijke planten

Een tuin oogt nogal saai als je het vol hebt liggen met grijze tegels. Bovendien is dit ook nog eens heel slecht voor het milieu: jouw tuin wordt bloedheet en het water kan nergens heen. Redenen genoeg om jouw tuin eens wat groen te geven. Kies bijvoorbeeld kleurrijke planten uit die jouw tuin meteen kunnen opfleuren. Ook een mooi, groen gazon laat jouw tuin er weer fris en fruitig uitzien.

4. Tuinverlichting

Tuinverlichting is een belangrijk onderdeel om over na te denken. Naast dat tuinverlichting praktisch is, moet het natuurlijk ook gezelligheid uitstralen. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een warmtebron dat warm licht afgeeft. Vergeet dus zeker de tl-balken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een lichtsnoer die je kunt bevestigen aan de overkapping, of lantaarntjes die je langs het pad kunt zetten. Denk goed na over de tuinverlichting, want dit kan de tuin maken óf breken.