Hoe kun je effectief thuis sporten zonder fitnessapparatuur?

thuis sporten

Wist jij dat je om gezond en fit te blijven niet per se naar de sportschool of een sportvereniging hoeft te gaan? Wanneer je ervoor kiest om vanuit je eigen huis te sporten bespaar je namelijk tijd, geld en zorg je ervoor dat jij fit blijft. Thuis sporten wint terrein en wordt onder veel mensen steeds populairder. De vraag is nu: waar bestaat jouw ideale thuis workout uit? In deze blog lees je meer over hoe jij ervoor zorgt dat je binnen jouw eigen huis en tuin fit wordt en blijft.

Waar begin je als je ervoor kiest om thuis te sporten?

Vooral voor beginners kan thuis sporten een echte uitdaging zijn. Doordat je misschien nog niet helemaal weet wat voor soort oefeningen effectief zijn, kan het voelen alsof je maar wat doet. Wanneer jij jezelf afvraagt of je er de motivatie wel voor kan vinden, welke oefeningen wel of niet werken en hoe jij langer dan twee weken deze routine kunt volhouden, is dat niet gek. Het is in ieder geval belangrijk dat je ervoor kiest om op een laagdrempelige manier te beginnen met jouw home-workout. Wanneer je het niet probeert, weet je ook niet of je het wat vindt en hoe je ermee om zal gaan.

Enkele tips voor de perfecte thuis workout

Zorg er vooral voor dat je jouw conditie traint. Doe oefeningen om je been-, buik-, arm- en borstspieren te trainen. Daarnaast kan je verschillende attributen in huis inzetten om jouw workout te verzwaren. Wat dacht je namelijk van de trap of een stoel waar je tegenaan opdrukt. Wanneer je creatief bent, heb je helemaal geen fitnessapparaten nodig. Het is het beste als je voor jezelf een schema opstelt met allerlei grondoefeningen, waarbij je per training speciale spiergroepen aanpakt. Vergeet niet om in je fanatisme ook wat dagen in te plannen waarop jij jouw spieren even rust gunt.